2011. december 2., péntek

"Modern" japán tetoválások :)

A mai modern Japánban ugyan még mindig nem kedvelt sem a tetoválás látványa, sem a viselése, ennek ellenére a fiatalok gyakran választják ezt az önkifejezési és testdíszítési módot. A nagy többség a nyugati tetoválások felé húz, azonban van egy réteg, ami egyfajta sajátos japán hagyományt ápol...

Ezek azok az emberek, akik anime, manga esetleg videójáték karaktereket varratnak magukra, irántuk kifejezendő rajongásukból. Az ilyen tetoválásokat nevezik Ita Tattoo-nak. Az ita kifejezés elég sokszínű, azonban leginkább az itasha(痛車) szóban használják. Az itasha olyan autó, amit animék, mangák, játékok szereplőivel festenek vagy matricáznak fel.( Egyébként itashának a nyolcvanas évek idején nevezték az import olasz autókat, amik akkoriban komoly státusszibólumnak számítottak.)

Előfordul, hogy valaki már nem is magát az anime karaktert szeretné magára tetováltatni, hanem egyenesen a hangját adó szinkronszínészt, a seiyuu-t. Az otakuk körében a seiyuu-k hatalmas rajongótáborral rendelkeznek, így ez sem lehet meglepő. Ő itt például Nana Mizuki egy rajongó bőrén megörökítve:


És a további képek a tetoválásokról:
























Források:

Sankaku Complex:
Seiyuu tattoo
Wikipedia:
Itasha


Dia

3 megjegyzés:

  1. Az Evangelionos nagyon durva :D (utolsó kép), a Konjiki no Yami-s pedig jól néz ki (4. kép) :P
    Amúgy más is felismert mindent, vagy csak én vagyok ilyen kocka? :D

    VálaszTörlés
  2. Van néhány elég durva közöttük!

    Köszönjük a megosztást! :)

    VálaszTörlés
  3. nekem a ghost in the shell-es tetszik, de sosem tetováltatnék magamra semmit, animefigurát meg pláne nem :D

    VálaszTörlés